עמוד:284

תהליך גידול האורז בשיטה המסורתית זרעי האורז משמשים למאכל , ושאר חלקי הצמח משמשים כחומרי גלם לתעשייה המקומית - לייצור חבלים , מחצלות , יין , בירה ומוצרי קוסמטיקה . האורז הלבן מתקבל בתהליך של ליטוש , שבו מסירים את הקליפה החומה מן הגרגר . שלבי התהליך : 1 השדה נחרש במחרשת עץ רתומה לתאו 2 האורז מועבר לשדה לאחר שנבט וגדל במשתלות 3 השדה החרוש מוצף במים , ושתילי האורז נשתלים בו בעבודת כפיים ( לעתים האורז נזרע ישירות בשדה ) 4 האורז הבוגר נקצר ונאסף 5 גרגרי האורז מופרדים מן המוץ ( הקליפה . ( הרוח נושאת את המוץ הקל , וכך מתקבלים גרגרי האורז הכבדים , נקיים מקליפתם 6 הובלת האורז 7 אחסון האורז 6 1 3 7 2 5 4

ישראל. משרד החינוך, התרבות והספורט. המינהל הפדגוגי. האגף לתוכניות לימודים


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר