|
עמוד:18
גידולים נפוצים במפה שבעמ' 63 תמצאו כמה גידולים חקלאיים שמגדלים כמעט בכל ארצות הים התיכון . גידולים אלה הפכו למעין "סמל מסחרי" של הים התיכון . נסקור בקצרה כמה מהם . זיתים ושמן זית באזור הים התיכון מגדלים כרמי זיתים כבר אלפי שנים , ומשתמשים בפרי הזית ובשמן המופק ממנו . מאזור זה הופצו הזיתים אל העולם כולו . באתרים ארכאולוגיים רבים באזור נמצאו שרידים של בתי בד שבהם ייצרו את השמן . כיום ממשיכים לייצר שמן זית גם בדרכים המסורתיות וגם במפעלים מודרניים בכל ארצות הים התיכון . כרמי גפנים גם הגפן הוא גידול עתיק יומין באזור הים התיכון . כבר בספר בראשית ( ט , ( 21-20 מסופר : " ויחל נח איש האדמה ויטע כרם וישת מן היין " ... ואמנם , בחפירות הארכאולוגיות הרבות שנעשו באזור נמצאו בורות חצובים בסלע , ששימשו לדריכת הענבים ולהכנת יין . בור כזה נקרא . "גת" בארצות הים התיכון מגדלים כיום סוגים רבים של גפנים - הן לאכילת הענבים , הן לייבושם לצימוקים , והן להכנת יינות משובחים . תעשיית היין צוברת תנופה ופרסום , ומדי פעם נערכים פסטיבלים , תערוכות ותחרויות של יינות . באיטליה , בספרד ובמיוחד בצרפת , שותים הרבה יין , ואזורי הכרמים והיקבים הפכו לאתרי תיירות אשר רבים באים לסייר בהם , לטעום וללמוד . ברוב הכרמים מתבצע קטיף אשכולות הענבים בידיים . בעונת הבציר מסייעים לבעלי הכרם כל בני המשפחה , הידידים ועובדים רבים ברחבי אזור הים התיכון אפשר למצוא עצי זית עתיקים בני מאות שנים , שגזעם עבה ומעוקל . בתמונה : זית עתיק מן הגליל , ישראל
|
|