|
עמוד:90
שאלות . 1 האם כל הענפים שהכנתם התפתחו לייחורים ? ייחורים של אילו צמחים השתרשו במהירות ? . 2 מאיזה שלב יכול הייחור להיחשב צמח חדש ? הסבירו . . 3 האם כדאי לשתול בעציץ או באדמה גם ענפים שלא הצליחו להצמיח שורשים ? הסבירו . הכנת ייחורים במעבדה מטרת הניסוי : להשוות את היכולת ואת הקצב של התפתחות ייחורים בצמחים ממינים שונים . כלים וחומרים : צנצנות ובתוכן מעט מים , ענפים שנחתכו מצמחים שונים ( חשוב לחתוך ענפים באורך 20–כ ס"מ ולהשאיר על כל אחד מהם 5-3 עלים . ( מהלך העבודה : א . חותכים את הענפים , ומכניסים כל 2 או 3 ענפים מאותו המין לצנצנת נפרדת . בסיסי הענפים יהיו טבולים במים עד למחצית גובהם . ב . עוקבים אחר התפתחות הייחורים במשך חודש או יותר , ומתעדים את התוצאות במילים ובתמונות . ג . בתום הניסוי אפשר לשתול את הייחורים המוצלחים בעציץ , ולקשט בהם את הכיתה . ענף שנחתך מצמח פוטוס ( מימין , ( גיזום העלים להכנת הייחור ( באמצע , ( הייחורים המוכנים לשתילה ( משמאל )
|
|