|
עמוד:64
ארוחה ספוגה במים צריכת המים של הגידולים החקלאיים האם אתם אוהבים חטיפי צ'יפס? האם אתם אוהבים לשמוע ולהרגיש בפה את ה קרנצ היבש שעולה מהם? כמה מים שתהו' הצ'יפט היבש הזה עד שהגיע אליכם? כדי לענות על כך צריך להתחיל מההתחלה, מהשורשים. תפוח אדמה, לחם, טלט ירקות, גבינה. חומוט, חביתה - כל הפריטים שבארוחתכם מקורם בחקלאות. מים רבים נדרשו כדי לגדלם עד שהבשילו והגיעו לשולחנכם: אלה המים, למשל, ששתתה הפרה. אשר את החלב שלה אתם שותים; ואלה המים שצרכה העגבנייה בכל חודשי גידולה עד ש הטמיקה והגיעה לגודלה. דמיינו שאת כל המים האלה, שאפשרו את הארוחה שלכם, הייתם מניחים בדלי על השולחן ... כמה מים הוא היה מכיל? ארוחה של מים כמה מים שותה הארוחה? א. הרכיבו מתוך הטבלה תפריט ליום שלם ) 3 ארוחות.( ב. חשבו כמה מים נדרשו לייצר את מזונכם במשך יום שלם. ג. חשבו )חישוב מקורב( כמה מים נדרשים לייצר את כל ארוחותיכם במשך שבוע שלם. הוטיפו כמובן את כמות המים שאתם שותים. מה כדאי לגדל ומה כדאי לייבא? דרגו את המוצרים על פי צריכת המים הדרושה לייצורם. אילו מהם כדאי, לדעתכם, לייבא, ואילו נכון לגדל באזורנו? ערכו על כך דיון בקבוצה וכתבו את מסקנותיכם.
|
|