|
|
עמוד:20
משימה 3 | השפעת חימום על צמיגות של נוזלים מטרות הניסוי : להשוות בין צמיגות של נוזלים שונים . א . לבדוק את השפעת הטמפרטורה על מידת הצמיגות . . ציוד וחומרים : לכל קבוצה : שעון עצר ( סטופר ) , 4 מבחנות רחבות בגודל זהה עם נפחים שווים של דבש, סבון כלים, שמן, מים, 4 פקקים למבחנות, 4 גולות זהות, כוס מעבדה ומים חמים . שערו : על סמך היכרותכם עם החומרים הנבדקים : דרגו את צמיגותם בעמודה הסגולה בטבלה ( על פי הדוגמה בטבלה שלמטה ) מהחומר א . שזורם הכי מהר ( 1 - הצמיגות הנמוכה ביותר ) עד לחומר שזורם הכי לאט ( 4 - הצמיגות הגבוהה ביותר ) . האם חימום הנוזל ישפיע על הצמיגות שלו ? כיצד ? . מהלך הניסוי ותיעוד התוצאות : שלב 1 הכניסו גוּלה לכל אחת מהמבחנות ופקקו אותה . א . הפכו כל אחת מהמבחנות . מדדו את הזמן שלוקח לגולה לעבור בנוזל ולהגיע לתחתית . וכתבו בעמודה הירוקה בטבלה . בעקבות התוצאות, דרגו שוב את צמיגות הנוזלים בעמודה הצהובה בטבלה . שלב 2 מלאו את כוס המעבדה במים חמים, הכניסו את המבחנות והמתינו חמש דקות . א . חזרו על שלב 1 סעיף ב, וכתבו את התוצאות בעמודה הכתומה בטבלה . . שלב 2שלב 1 השערות : דירוג החומר צמיגות הנוזלים ( 1 - נמוכה, 4 - גבוהה ) תוצאות : משך הזמן שלקח לגולה לרדת לתחתית המבחנה ( שניות ) תוצאה : דירוג צמיגות הנוזלים ( 1 - נמוכה, 4 - גבוהה ) תוצאות אחרי חימום : משך הזמן שלקח לגולה לרדת לתחתית המבחנה ( שניות ) מסקנה : האם חימום השפיע / לא השפיע על צמיגות הנוזל ? מים סבון כלים דבש שמן פ ר ק 3 : ה ש פ ע ת ה ח ו ם ע ל ה ח ו מ ר 20
|

|