|
עמוד:A222
גורמים המשפיעים על תהליך הדי ? ת כמות המים , שנפלטת מן הצמח דרך הפיוניות בתהליך הִדי-ת , מושפעת מגורמים שונים : תכונות הצמח , ובהן : מספר העלים ושטח הפנים של כל עלה ( הקובעים את סך שטח העלים , ( ומידת הפתיחה של הפיוניות גורמים סביבתיים , ובעיקר : לחות האוויר , הטמפרטורה ועוצמת הרוח לחות האוויר משפיעה על קצב הדיות , ממש כמו שהיא משפיעה על קצב התאדות מים מבֵרכה או מרצפה לחה . היזכרו מה קורה לבגדים לחים ביום שרב : הם מתייבשים מהר מאוד . בדומה לכך , ככל שהאוויר יבש יותר , יותר אדי מים יוצאים דרך הפיוניות ( עם כיוון מפל הריכוזים , ( וקצב הדיות מהיר יותר . ואילו כאשר האוויר לח , גם קצב הדיות אטי יותר . הרוח מפזרת את אדי המים ומרחיקה אותם מסביבת העלה . כך היא מאפשרת לכמות נוספת של מים להתאדות . לכן , ככל שהרוח חזקה יותר , האוויר שליד הצמח יבש יותר וקצב הדיות עולה . הטמפרטורה - ככל שהאוויר חם יותר , קצב הדיות מהיר יותר , ואילו באוויר קר קצב הדיות אטי . לחות האוויר היחסית מוצגת בערכים של % אדי המים באוויר , בהשוואה לכמות אדי המים המרבית , שיכולה להימצא באוויר באותה הטמפרטורה . גם כאשר הלחות היחסית של האוויר היא 100 % ( האוויר מכיל כמות מרבית של אדי מים , ( הכמות המוחלטת של המים באוויר אינה עולה על . 3 %
|
|