|
עמוד:266
פרק 9 תשובה 9 . 2 א . בקר הזרימה מאפשר את זרימת השוקולד המצפה את העוגיות . הבקר קובע את ספיקת השוקולד באופן שמשפיע על עובי הציפוי . התישן מודד את עובי הציפוי ובאמצעות המשווה , משווים את עובי הציפוי הנמדד לעובי הרצוי . אות השגיאה מועבר לבקר כדי לתקן את השגיאה . ב . המרחק בין נקודת היציאה של השוקולד לבין הנקודה בה מודדים את עובי הציפוי גורם לפיגור זמן טהור . פיגור זמן טהור פירושו שקיים הפרש של זמן עד שאות המוצא נמדד . בזמן הזה הסטייה באות המוצא גדלה וגורמת לחוסר יציבות של אות המוצא . ג . כדי להקטין את פיגור הזמן הטהור יש למקם את החיישן קרוב , ככל הניתן לפתח יציאת השוקולד . תשובה 9 . 3 א . כאשר מפלס האגס , בפועל , גדול מהמפלס הרצוי . ב . הסכר מורם כאשר המפלס בפועל משתווה למפלס הרצוי ( אות השגיאה שווה ל . ( 0- ג . כן . היות והסכר מורס , זורמים מיס מהאגם ומפלסו ירד . ד . ברגע שמפלס האגם ירד מתחת למפלס הרצוי יתחיל הסכר להיסגר . ה . כאשר הסכר יהיה סגור המפלס בפועל יהיה נמוך מהמפלס הרצוי . ו . ז . המערכת אינה יציבה .
|
|