עמוד:107

עוגיות אל גרייבה שימו לב: הכנת העוגיות כרוכה באפייה בתנור חם, לכן הכינו אותן בעזרת מבוגר! מה צריך להכין לפני שמתחילים? 300 גר׳ חמאה 4 שקיות סוכר וניל 4 כפות סוכר רגיל ו חבילה קטנה של קמת תופח 100 גרי שקדים טחונים שקית אבקת סוכר .1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מלבד השקדים .2 מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה וחלקה. כדאי לערבב בידיים )אבל יש לזכור לרחוץ אותן היטב לפני הערבוב.( .3 מוסיפים את שקית השקדים הטחונים ומערבבים היטב את השקדים אל תוך העיסה, עד שהיא שוב חלקה ואחידה. .4 מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. .5 מחממים תנור אפייה לחום של 180! )אפשר גם מעט פחות, תלוי בתנור האפייה שבביתכם.( .6 יוצרים עיגולים בקוטר של כ-2 ס״מ ומסדרים בתבנית בשורות עם רווחים. הרווחים חשובים מפני שהעוגיות תופחות בזמן האפייה. .7 אופים בתנור החם במשך 20 דקות. זמן האפייה תלוי בסוג התנור, ולכן כדאי לוודא בזמן האפייה שהעוגיות אינן נשרפות. 8 מניחים לעוגיות להתקרר, ומפזרים עליהן אבקת סוכר אפשר להוסיף לאבקת הסוכר גם קינמון. בתיאבון! ואיו מכינים?

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר