עמוד:149

149 הוסיפו לשקית מים וסגרו היטב את פס הסגירה . ג . ערבבו את האבקה עם המים עד לקבלת עיסה אחידה . ד . הניחו את המגנט מתחת לשקית והניעו אותה בעדינות במשך 2 דקות . השתדלו שכמה שיותר ה . מהעיסה יבוא במגע עם המגנט . הפכו את השקית ( כאשר המגנט עדיין מוצמד אליה ) . ו . הסירו את המגנט והתבוננו בשקית במקום שבו המגנט היה . . תוצאות : תארו : מה קרה כאשר קירבתם את המגנט לעיסת דגני הבוקר ? א . אילו שאלות עולות בעקבות ההתנסות ? . ניסוי קליטת ברזל בגוף חוקרות וחוקרים ערכו ניסוי שבחן את היכולת של הגוף לקלוט את הברזל שמוסיפים לדגני הבוקר . במחקר נבדקה גם השפעתם של הוויטמינים A ו - C על יכולת הקליטה הזו . בניסוי השתתפו 12 נבדקים ונבדקות – כל אחד קיבל ארבע ארוחות שכללו דגני תירס, חלב וסוכר . לארוחות אלו הוסיפו ברזל וריכוזים שונים של הוויטמינים A ו - C . . תוצאות : הטבלה מתארת את תוצאות הניסוי . אחוז הברזל שנספג בגוף סוג דגני הבוקר בארוחה מתוך הברזל שניתן דגנים מועשרים בברזל ללא % 4 . 6 ויטמינים דגנים מועשרים בברזל % 4 . 11 בתוספת ויטמין A דגנים מועשרים בברזל % 9 . 11 בתוספת ויטמין C דגנים מועשרים בברזל % 8 . 22 בתוספת ויטמין A וויטמין C . 2 מסקנות : מה ניתן ללמוד מהתוצאות ? כתבו שתי מסקנות . מח ק ר י ם מ רא י ם ש סיד ן מ פר י ע ל ק לי ט ת הב ר ז ל בג וף . יד ו ע ש ח ל ב ע שי ר בס י ד ן , ו מ י ץ תפ ו זי ם עש י ר ב ו ו י ט מ י Cן . א ם ר ו צ י ם לק לו ט ה י ט ב א ת ה ברז ל ש הו ס י פ ו לדג ני הב ו ק ר, מ הי ה דר ך ה נ כ ו נ ה לא כ ו ל דג ני ב ו ק ר ? פ ר ק 4 : ה ג ו ף כ מ ע ר כ ת

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר