עמוד:101

101 פ ר ק 1 : פ ל א ה ח י י ם תוצאות : ארגנו את התוצאות בְּטבלה ( לפניכם טבלה לדוגמה ) . טמפרטורה תכולת הבקבוק מקרר ( C 0 4 ) באיזו מידה התנפח הבלון ? אמבט ( C 0 40 ) כלל לא / נמוכה / בינונית / גבוהה מקרר 50 גרם שמרים 1 מקרר 50 גרם שמרים + 400 מ"ל מים 2 50 גרם שמרים + 400 מ"ל מים + 1 כפית 3 מקרר סוכר אמבט 50 גרם שמרים 4 אמבט 50 גרם שמרים + 400 מ"ל מים 5 50 גרם שמרים + 400 מ"ל מים + 1 כפית 6 אמבט סוכר מסקנות וסיכום : מה ניתן להסיק מתוצאות הניסוי ? א . אילו מאפייני חיים זיהיתם בשמרים במהלך הניסוי ? . מה היו הגורמים המשפיעים והגורמים המושפעים בניסוי הזה ? ג . מה התפקיד של הבקבוקים שבהם יש שמרים בלבד, בלי מים ובלי סוכר ( מזון ) ? ד . מה התפקיד של הבקבוקים שבהם יש מים ושמרים אבל אין סוכר ? ה . למה חשוב לכלול את הבקבוקים מהשאלה הקודמת בניסוי ? ו . שמרים ממלאים תפקיד חשוב בייצור בירה ויין . בתהליך התסיסה הם מפרקים את הסוכר והופכים אותו לאלכוהול ולפחמן דו - חמצני, וכך נוצרים טעמי המשקה ואחוז האלכוהול . על קליפת הענבים יש לרוב שכבת שמרים טבעיים – אבקה דקה ולבנה שחשוב לא לבלבל עם אבק . השמרים צמודים לקליפה באופן טבעי .

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר