עמוד:187

הרחבה 11 ציפי מכינה סלט לארוחה . היא רוצה להכין סלט עשיר אך לא עתיר שומן . שאיפתה היא שאחוז השומן ברוטב של הסלט יהיה נמוך ככל האפשר . ציפי מתלבטת בין שימוש 120-ב גר’ של רוטב מוכן ( המכיל 30 % שומן ) לבין הכנת רוטב המכיל 40 גר’ מיץ לימון 0 % ) שומן 50 , ( גר’ שמן ( המכיל 45 % שומן ) 30-ו גר’ גרעיני חמנייה ( המכילים 35 % שומן . ( באיזה רוטב תמליצו לציפי לבחור ? מדוע ? 12 מערבבים יחד שתי קופסאות של גבינה המכילה 5 % שומן . א . מהו לדעתכם אחוז השומן בתערובת ? ב . בדקו את תשובתכם לסעיף א לגבי המקרים האלה : 1 כל קופסת גבינה מכילה 250 גר . ' 2 קופסה אחת מכילה 250 גר' גבינה , והאחרת מכילה 500 גר' גבינה . ג . האם תשובתכם לסעיף א תלויה בכמות הגבינה שיש בכל אחת מהקופסאות ? דיון 13 מהטיול השנתי של כיתות ח נעדרו 24 תלמידים , שהם 8 % מכלל התלמידים בשכבת כיתות ח . א . כמה תלמידים מהשכבה יצאו לטיול ? ב . לפניכם שני פתרונות שהציעו תלמידים . האם הפתרונות נכונים ? הסבירו . יעקב כתב טבלת התאמה ואמר : בשורה השנייה אני רואה 24–ש גדול 8–מ פי , 3 לכן גם בשורה הראשונה y גדול 100–מ פי , 3 כלומר : y = 300 מכאן שבשכבה יש 300 תלמידים , ומספר התלמידים שיצאו לטיול הוא : 300 - 24 = 276 אבנר כתב טבלת התאמה וחישב : 24 x = 8 92 x 3 = 92 x = 276 מכאן הסיק אבנר שלטיול יצאו 276 תלמידים .

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר