מאת:
רחל מינץ, נורית קינן, סמדר רייספלד
תיאור:
הספר משלב מספר היבטים של נושא התזונה: ביולוגיים, בריאותיים, אקולוגיים ותרבותיים, והוא מקיף את הנושא בכמה רמות. ברמת המאקרו יש ניתוח של יחסי התזונה בין היצורים השונים - צמחים ובעלי חיים - במערכות אקולוגיות. ברמת הביניים יש התמקדות ביצורים עצמם ובהתאמתם לתזונה שלהם במבנה ובהתנהגות. דגש מיוחד ניתן לקשר בין התזונה לבין הבריאות שלנו, לתכנון תפריט מאוזן ומגוון ולשמירה על מאזן האנרגיה שלנו. ברמת המיקרו יש עיסוק בכימיה של המזון - בחומרים הבונים את גופם של היצורים ואשר מספקים להם את האנרגיה הדרושה שלהם.
כמו כן, הספר דן בנושאים עדכניים: בעיות הרעב בארצות מתפתחות מחד גיסא, ובעיית ההשמנה בעולם מאידך גיסא, ייצור המזון בעולם המודרני, צמצום עתודות הקרקע, המהפכה הירוקה והשלכותיה, חקלאות בת-קיימא והנדסה גנטית לשיפור המזון.