עמוד:112

ב . נמר המדבר נמר המדבר הנמר הוא החיה הגדולה ביותר במשפחת החתוליים בארץ . נמר המדבר הוא הנמר הקטן ביותר במיני הנמרים החיים בארץ . הזכר גדול מהנקבה , ומשקלו עד 35 ק"ג . משקל הנקבה הוא בין 23 ל25– ק"ג . אורכו של נמר המדבר ( כולל הזנב ) הוא כ2– מ . ' אורך הזנב הוא כ80– ס"מ . בשנה מסוימת נספרו בנגב ובמדבר יהודה 17 נמרי מדבר . הם מתקיימים מציד יעלים ושפנים , ומוצאים מחסה בין הצוקים של נחלי מדבר יהודה הנמרים צדים יעלים ממארב בין שיחים או בין סלעים . הם אורבים ליעלים ליד שביל , ומזנקים עליהם כאשר המרחק בין הנמר האורב לבין היעל הוא 4-3 מטרים . האויבים של גורי הנמרים בארץ הם כנראה הצבועים . הם עלולים לטרוף גורים צעירים שנותרו לבדם במאורה . תוחלת החיים * של הנמר היא כ20– שנה * תוחלת חיים : מספר השנים שאדם או יצור חי צפויים לחיות בתנאים נורמליים . צילם : יצחק מובשוביץ

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר