עמוד:12

פעילות ניסוי במעבדה זיהוי חומרים כדי לדעת את הרכבם של מזונות שונים , מבצעים בדיקות לזיהוי החומרים המצויים בהם . יש שיטות שונות לזיהוי החומרים . השיטה הנפוצה ביותר היא צפייה בתגובה אופיינית של החומר הנבדק יחד עם חומר בוחן ( אינ ִ דיָקאט ? ר . ( זיהוי מזונות המכילים חלבונים לזיהוי מזונות המכילים חלבונים , נשתמש ב ? י ? ֶרט . זהו חומר בוחן ( אינדיקאטור , ( שמגיב באופן ייחודי , כאשר הוא בא במגע עם חלבונים . תמיסת הביורט היא בסיס חזק , ולכן יש לנהוג בה בזהירות מרבית . אין להשתמש בפיפטה ! השתמשו בטפטפת , כדי להימנע ממגע ישיר של התמיסה על העור . במקרה של מגע , יש לשטוף במים רבים . כלים וחומרים : מים זרעי שעועית או עדשים שהושרו לילה קודם במים ( לריכוך ) זרעי תירס , שהושרו לילה קודם במים ( לריכוך ) ביצה חלבון של ביצה קשה תמיסת גלוקוז 1 % תמיסת ביורט ( החומר הבוחן לחלבון ) 7 מבחנות ממוספרות : 7 ? 1 מכתש ועלי מִרית ( ס ? ט ? לה ) צלחות פטרי טפטפת 7 מבחנות ממוספרות כותשים את הזרעים במכתש בעזרת העלי

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר