עמוד:3

תוכן העניינים פתיחה 4 פרק ראשון : החומרים בגופם של יצורים חיים 5 מבוא 6 החומרים הדרושים לגופנו 7 חומרים אורגניים 8 1 . חלבונים 8 . 2 פחמימות . 3 14 שומנים . 4 22 ויטמינים 30 חומרים אי–אורגניים . 1 31 מים . 2 31 מינרלים 32 פרק שני : חומרים ואנרגיה במערכות אקולוגיות 35 מבוא 36 שרשרת מזון 37 הצמחים - יצרני המזון 37 הצמח ? נים - אוכלי הצמחים 39 הטורפים - הצרכנים המשניים 40 המפְרקים - ממחזרים חומרים 41 מארג מזון 44 פירמידה אקולוגית 48 מקומו של האדם במארג המזון 51 פרק שלישי : הזנה בצמחים 59 מבוא 60 הפוטוסינתזה ? "מפעל המזון" של הטבע 61 הגורמים המעורבים בתהליך הפוטוסינתזה . 1 64 אור - מקור האנרגיה . 2 64 פחמן דו–חמצני - מקור הפחמן והחמצן שבגלוקוז 70 . 3 מים - מקור המימן שבגלוקוז . 4 73 גלוקוז - נוצר בצמח . 5 74 חמצן - נפלט אל האוויר 76 הגורמים המשפיעים על קצב הפוטוסינתזה 78 התאמה בין מבנה העלים לתפקודם 82 חשיבותו של תהליך הפוטוסינתזה 86 יצירת מזון לכל היצורים החיים 86 פליטת חמצן המשמש לנשימה 88 הפחתה של כמות הפחמן הדו–חמצני שבאוויר 92 חומרים נוספים שהצמחים זקוקים להם 94 פרק רביעי : הזנה ועיכול בבעלי חיים ובאדם 101 מבוא 102 כיצד משיגים מזון 104 הצורך בעיכול 106 עיכול ביצורים רב–תאיים פשוטים 107 עיכול ביצורים רב–תאיים מורכבים 108 התאמה של מערכת העיכול לסוג המזון 109 עיבוד המזון ופירוקו בתהליך העיכול 113 עיבוד מכאני 113 פירוק כימי 114 מערכת העיכול באדם 116 פרק חמישי : תזונה נבונה 131 מבוא 132 מאזן האנרגיה בגוף 134 האנרגיה שנכנסת לגוף 135 האנרגיה שהגוף מנצל 135 מאזן האנרגיה קובע את משקל גופנו 140 מה לאכול וכמה ? 143 קבוצות המזון 143 כמה לאכול ? 147 פירמידת המזון 148 עיבוד מזון 155 עיבוד תרמי 155 הוספת מיקרואורגניזמים למזון 158 עיבוד אנזימטי 159 עיבוד מכאני 159 תוספי מזון 162 צרכנות נבונה 165 זהירות , פרסומות ! 165 תוויות מזון 166 המלצות לתזונה נכונה 168 פרק שישי : ייצור המזון בעולם במאה ה 171 21– מבוא 172 המהפכה הירוקה 173 הנדסה גנטית ומזון 178 אתגרים בפתחה של המאה 180 21 מילון מונחים 184 מקורות וזכויות לתמונות 187

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר