עמוד:65

איצירת כמויות לפי יחס נתון לימונדה מכינים מתרכיז לימון ומים. כדי להבטיח טעמים אחידים החליטה חברת ההסעדה לקבוע את היחס הנחוץ בין המרכיבים של כל משקה וכל מאכל. מיםתרכיז 5 : 2 . א. להכנת לימונדה יש לערבב תרכיז לימון ומים ביחס של נניח שאתם צריכים להכין לימונדה בדיוק באותו הטעם. הכינו שני קנקנים שהגדלים שלהם שונים אך בשניהם בדיוק אותו הטעם: רשמו כמה כוסות תרכיז לימון וכמה כוסות מים תערבבו יחד בכל קנקן. שימו לב: כששומרים על אותו היחס - מתקבל אותו הטעם! אורזמים 2 : 3 . ב. לבישול אורז לבן צריך להכין כמות מים וכמות אורז ביחס של העובדים בחברה הכינו כמויות של אורז ומים. בן האם כל אחד מהעובדים האלה הכין כמויות לפי היחס הנדרש מתכון להכנת אורז ל מרתיחים 3 כוסות מים. הסבירו. מוסיפים 2 כוסות אורז. פל מתבלים במלח ובפל ערן טנה ומבשלים על אש ק כ–20 דקות. אורז אורז מים מים שאול מים אורז מים אורז אורז מים מים מים מים אורז אורז מים מים מים מים שולי אורז אורז מים מים מים מים אורז אורז מים מים מים שוש אורז אורז אורז מים מים

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר