עמוד:195

195 טחינה מה צריך להכין? רבע מכל של טחינה גולמית שליש כוס מים )בערך, ומיד תבינו למה( מיץ שסוחטים מחצי לימון )אולי קצת יותר, אולי קצת פחות( שן שום אחת צרור קטן של פטרוזיליה ואיך מכינים? .1 שופכים את הטחינה הגולמית לקערה קטנה ומוסיפים מעט מים. .2בוחשים ומערבבים עוד ועוד, וכשהטחינה מתחילה להתקשות - מוסיפים עוד מעט מים ובוחשים. כך עושים עד שהטחינה עדיין סמיכה אבל מתערבבת בקלות רבה יותר. .3סוחטים את הלימון ומוסיפים. .4מוסיפים מעט מלח. .5קוצצים את השום דק-דק או כותשים בכותש שום, ומוסיפים לטחינה. .6קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומוסיפים. .7ולמה בערך וקצת יותר או קצת פחות? כי עכשיו כדאי לטעום, וכל אחד יוסיף לפי טעמו אולי עוד קצת מים, אולי תוספת קטנה של מיץ לימון, אולי עוד פטרוזיליה. ב ת י א ב ו ן ?

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר