עמוד:53

53 בצפון אירופה האנשים פוגשים אלה את אלה בברכות שקטות ומנומסות. לעומתם אנשים בעלי מזג ים תיכוני ייפגשו בחיבוק, בטפיחה על השכם ובתרועות שמחה, שכן הפתיחות, החום והלבביות אופייניים לבני ארצות הים התיכון. גם הלבוש מתאים למזג האוויר הים תיכוני. אלה המתגוררים באזורים הקרובים אל הים לובשים בגדים קלים במשך מרבית ימות השנה, ואוהבים לבלות את ערבי הקיץ הנעימים בחוץ - על המרפסות, בבתי הקפה, בחוף הים. צמחי הבר והגידולים החקלאיים הגדלים סביב הים התיכון העשירו את התפריט הים תיכוני במרכיבים משותפים רבים. כך משתמשים רוב תושבי האזור בשמן זית, בשום, בעגבניות ובעשבי תיבול ריחניים כמו האזוב )בערבית: זעתר(, הקורנית, הריחן, ועוד מיני תבלינים מעניינים. ממקומות מסוימים באזור הים התיכון יצאו גם כמה וכמה מאכלים המוכרים כיום בכל רחבי העולם, למשל: הפיתה, החומוס והטחינה מהמזרח התיכון, הפיצה מאיטליה, הבאגט )לחם דק וארוך( מצרפת, ושיפודי הבשר מיוון ומטורקיה. 53 נשים בכפר קטן בקפריסין עומדות על המרפסת, מפטפטות על המשפחה והחברים, וסביבן - פחים וכדים עם צמחי תבלין ופרחים פורחים פירות מיובשים וגרעינים שונים חביבים על כל תושבי הים התיכון. קניות בשוק של חיפה, עיר ים תיכונית, מסתיימות ברכישת ”פיצוחים" ובשתיית קפה מה טעים יותר מדגים טריים שניצלו מיד אחרי שדגו אותם? דייגים טורקים באיסטנבול מכינים ארוחת דגים

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר