עמוד:9

כדי להבטיח טעמים אחידים החליטה חברת ההסעדה על יחס קבוע בין המרכיבים של כל משקה וכל מאכל . תרכיזמים . א . להכנת לימונדה יש לערבב תרכיז לימון ומים ביחס של 2 : 5 רוצים להכין שני קנקני לימונדה שהגדלים שלהם שונים אך שניהם בדיוק באותו הטעם . השלימו . הקנקן הקטןהקנקן הגדול כוסות תרכיז כוסות מים כוסות מיץ בסך הכול כוסות תרכיז כוסות מים כוסות מיץ בסך הכול 6 . בחברת ההסעדה "אוכל, שתייה ומספרים מדויקים" מכינים משקאות ומאכלים . בחברה יש כלל : לכל המשקאות והמאכלים מאותו הסוג צריך להיות אותו הטעם בדיוק . להכנת לימונדה מערבבים תרכיז לימון ד יון ומים . איך אפשר להבטיח שהלימונדה שמזמינים בחברת ההסעדה תמיד תהיה באותו הטעם ? לכל המשקאות והמאכלים מאותו הסוג צריך להיות אותו הטעם בדיוק ! עם ה מ ורה שימו לב : כששומרים על אותו היחס – מתקבל אותו הטעם ! לדוגמה, טעם של משקה המורכב מ- 3 כוסות מים ו- 2 כוסות תרכיז תות יהיה זהה לטעם של משקה המורכב מ- 6 כוסות מים ו- 4 כוסות תרכיז תות, אך שונה מטעם של משקה המורכב מ- 3 כוסות מים ו- 3 כוסות תרכיז תות . א . יצירת כמויות לפי יחס נתון 9

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר