עמוד:ב31

פֵּרוֹת בַּסְּתָו בַּסְּתָו מַבְשִׁילִים פֵּרוֹת שֶׁל צְמָחִים רַבִּים, לְמָשָׁל : בָּטְנִים, תְּמָרִים, עֲנָבִים, זֵיתִים וְכֻתְנָה . הַחַקְלָאִים אוֹסְפִים בְּשִׂמְחָה אֶת הַיְּבוּל ( תּוֹצֶרֶת ) . הַיּוֹדְעִים אַתֶּם שֶׁ . . . ? בַּסְּתָו אָנוּ אוֹסְפִים אֶת הַפֵּרוֹת וְחוֹגְגִים אֶת חַג הָאָסִיף, הוּא חַג הַסֻּכּוֹת . בּוֹצְרִים מוֹסְקִים קוֹטְפִים יְבוּל אוֹסְפִים בָּטְנִים קוֹטְפִים כֻּתְנָהמוֹסְקִים ( קוֹטְפִים ) זֵיתִים בּוֹצְרִים ( קוֹטְפִים ) עֲנָבִים 31 מאפיין נוסף של הסתיו הוא הבשלת הפרי . צמחים עמוסי פרי אפשר לראות בפרדסים ובמטעים, אך גם ברחובות העיר ובחצרות הבתים . לא כל הפירות אכילים, לדוגמה : בסתיו מבשילים גם הפירות של צמח הכותנה . אפשר להרחיב את הלמידה ולעסוק במסיק זיתים או בבציר ענבים בהתאם לאזור המגורים . אם אפשר, כדאי לצאת לכרמים ולהשתתף במסיק ( ולהכין שמן מהזיתים ) או בבציר ( ולהכין יין מענבים ) . מומלץ להעשיר את החוויה הלימודית באמצעות תמונות או סרטים . קטע המידע מזמן עיסוק באחת המשמעויות של חג הסוכות שחל בסתיו בט"ו בתשרי . בסוכות חוגגים את אסיף הפירות, ואפשר להרחיב ולהתבונן בארבעת המינים : אתרוג, לולב, הדס וערבה . שימו לב : בציר הענבים מתחיל בקיץ ומסתיים בסתיו

רמות ספרי לימוד


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר