עמוד:216

העור - קולט מידע העור מסייע לנו לקלוט מידע מהסביבה . בכל מקום שאנו נמצאים העור יוצר מגע עם מרכיבי הסביבה השונים . בעור נמצאים תאי חישה של חוש המגע שקולטים מידע מהסביבה . למשל , כאשר אנו נוגעים בחפצים שסביבנו תאי החישה קולטים את המידע , וכך אנחנו מרגישים תחושות של מגע , חום , קור , כאב וגם לחץ . בדרך זו אנחנו קולטים מידע על הסביבה שלנו : על צורת החפצים , על המרקם שלהם ) חלק או מחוספס , ) על הטמפרטורה שלהם , על הכמות שלהם ועוד . המידע שהעור קולט עוזר לנו לזהות מרכיבים בסביבה ולהתמצא בה . שאלות . 7 מה היה קורה אילו לא היו בעור תאי חישה של חוש המגע ? . 8 מה אפשר להסיק מקטע המידע על החשיבות שיש לתפקוד זה של העור ? שאלות סיכום . 1 איל וּ מרכיבים של העור מתוארים בכל אחד מהמשפטים הבאים : א . קולטים מידע מהסביבה . תאי חישה ב . קשורות בקירור הגוף . בלוטות זיעה ג . מובילים מזון וחמצן לתאי העור . כלי דם ד . חוסמים חדירה של גורמים מזיקים לתוך הגוף . תאי העור . . 2 הסבירו : כיצד מותאם מבנה העור לתפק וּ דיו ? הביאו דוגמאות . תשובה לשאלה : 7 אילו לא היו בעור תאי חישה של חוש המגע לא היינו יכולים לקלוט מידע על הסביבה .. הודות לתאים אלה אנחנו מרגישים תחושות של מגע , חום , קור , כאב וגם לחץ . תשובה לשאלה : 8 הודות למידע שהעור קולט אנו מזהים מרכיבים בסביבה ומתמצאים בה . שימו לב : תאי החישה קולטים למעשה גירויים מן הסביבה החיצונית . גירויים מתורגמים לדחפים עצביים שעוברים אל המוח בעזרת עצבים . הדחפים מתורגמים במוח לתחושות שאנו חשים בעור ) קור , חום , לחץ ועוד . ) תהליך זה נלמד בכיתה ו . תשובה לשאלה : 2 כלי דם דקים ורבים הנמצאים בעור מובילים מזון וחמצן לתאי העור . תאי חישה מפוזרים על פני העור . סידור התאים הקטנים , הרחבים והצפופים מאפשר קליטת מידע , ואנחנו מרגישים תחושות של מגע , חום , קור , כאב וגם לחץ . עצם הלמידה מציג דגם של עור הכולל את כל מרכיבי העור . ניתן לסובב את דגם העור בעזרת החצים ) ימינה–שמאלה , מטה–מעלה ( ולגלות את מרכיבי העור ואת תפקודם . אל הרשת היכנסו לאתר אופק במדע וטכנולוגיה . . 1 בחרו בכיתה ד . . 2 בחרו בנושא : גוף האדם ובריאותו . . 3 היכנסו לפעילות : העור העוטף את גופנו .

רמות ספרי לימוד


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר